sábado, 4 de julio de 2009

Com ser un bon new yorker

Per ser un bon nova yorquès, el primer que hauràs de fer és adoptar les seves tradicions i costums, i què millor que el 4 de juliol per començar?
Focs artificials, festes en vaixells, banderes americanes per tot arreu i una dosis ben alta de patriotisme.
Si ets nou a la ciutat i et vols integrar ràpidament, avui és el teu dia de sort.

A cada cantonada una bandera amb les seves barres i estrelles ens recorda que fa més de 230 anys que els Estats Units d'Amèrica van ser declarats independents del regne de la Gran Bretanya. Avui és 4 de juliol.

Amb sort, la teva empresa et deuria donar festa des d'ahir i tot el cap de setmana, sinò potser aquesta nit seràs una de les moltes persones que s'aproparà als molls del riu Hudson a veure els focs.

Enguany es commemora l'arribada de Henry Hudson a la ciutat el 1909. Amb ell i la tripulació del "Half Moon" es va establir el que anomenaren New Amsterdam (més tard Nova York) i en record de l'aventura del Sr. Hudson aquest any l'espectacle que ofereixen anualment els magatzems Macy's es traslladen al cantó oest de la ciutat.

Més de 40.000 explosius, amb una mitjana de 1.500 coets per minut, durant més de mitja hora, ompliran el cel de manhattan per acabar, com no pot ser d'una altra manera, amb un tapís de colors blanc, blau i vermell en honor a la bandera americana. God bless America, my friend!

Els llocs habilitats per veure la pirotècnia van del carrer 24 al 50 oest a la riba del Hudson.
A Manhattan, l'avinguda 12 i vies adjacents del West Side Highway entre la 23 i la 59 estaran tallades al trànsit, mentre que l'accés per als vianants es podrà realitzar pels carrers 24, de la 26 a la 30, per la 34, de la 40 a la 44, de la 47 a la 52 i de la 54 a la 57.



Alternatives originals


Si ets dels que no es conforma amb veure els focs des del moll amb la marabunta amenaçant de tirar-te al riu, existeixen també algunes alternatives més selectes.

L' Empire State Building ofereix a alguns privilegiats l'accés a l'observatori per aquesta data tan assenyalada pels americans. Però no us adormiu, l'aforament és limitat!

El Hudson Terrace també obre el seu jardí i proposa una barbacoa pel mòdic preu de $125. S'hi pot anar de 7 a 10pm.

Des del mar. NY Waterway tours i els creuers de The circle line et porten pel mateix riu Hudson perque puguis gaudir de l'espectacle de llum i colors des de primera linia.

Així doncs, no tens excusa. Avui, a partir de les 9 p.m. aproximadament treu el teu cantó més new yorker i sent el batec de la gran poma.

RSS Digg Twitter StumbleUpon Delicious Technorati

1 comentarios:

Anónimo dijo...
6 de julio de 2009, 8:30  

Bones,

em dic Carles i treballo a l'ISPC. L'any passat vaig viure un any en aquesta fantàstica i boja ciutat, si necessites qualsevol cosa o consulta...

El meu veí treballava en un programa de notícies que fan a les 7:30 del matí al costat de la Apple Store (57th amb la 5Av). Es la cadena CBS. A mi em va invitar a veure el programa i no va estar gens malament, tot i que és curt. Si t'interesés digue'm alguna cosa i intentaré contactar amb ell.

Vinga,

Carles

Publicar un comentario